Canoa creëert tool voor koolstofarme commerciële vastgoedrenovaties en vermogensplanning met Matterport

Een nieuw patroon creëren voor eCommerce

Wereldwijd veranderen steden door de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezond leven.  Terwijl onze bebouwde omgeving zich ontwikkelt, maken sommige organisaties het hun missie om de plaatsen waar we werken en samenkomen te heroverwegen en te reorganiseren.

Eén zo’n bedrijf is Canoa, opgericht in 2020. Het biedt een Cloud gebaseerd ontwerp-, constructie- en voorraadbeheerplatform voor snelle, adaptieve, koolstofarme, herconfigureerbare aanpassingen van kantoren, winkels en andere commerciële ruimtes.

Canoa levert kant-en-klare ontwerpsjablonen en planningsspecificaties, en beheert de bureaus, stoelen, apparatuur, toestellen en andere inventaris van zijn klanten nadat de bouw of aanpassing is voltooid. Het platform draait in een webbrowser, dus er is geen software te installeren, apparatuur te kopen of bestanden bij te houden.

“Onze missie is om technologie te gebruiken om binnenruimtes duurzamer te bouwen en te beheren”, zegt Lance Amato, Head of Compliance bij Canoa. “Duurzaam” is niet alleen een modewoord bij Canoa. Het is een roeping. De oprichters zijn zo serieus over het verminderen van koolstof en afval in de ruimtes die ze ontwerpen en beheren dat ze een manifest op hun website hebben gepubliceerd.

Het tot leven brengen van dit soort ruimtes is een complex en gefaseerd proces, en Canoa heeft een netwerk van vertrouwde installatiepartners in de Verenigde Staten. “Mensen zeiden ons dat het moedig of dom was om tijdens COVID een bedrijf als dit te starten,” zegt Amato, “maar we waren in staat om genoeg financiering te krijgen en we begonnen snel te groeien.”

Slim, efficiënt en duurzaam beheer en ontwerp

Een van de eerste stappen in elk retrofitproces is het in kaart brengen en documenteren van de huidige situatie, traditioneel een moeizaam en foutgevoelig proces. Maar met Matterport kan Canoa een ruimte vastleggen en omzetten in een digital twin, een virtuele replica met nauwkeurige ruimtelijke gegevens en 3D beelden in 4k resolutie.

“De oude meetinstrumenten waren niet betrouwbaar genoeg, en we kregen zelden alle gegevens die we nodig hadden de eerste keer dat we ze gebruikten,” zegt Amato. “Zodra we Matterport gingen gebruiken, hebben we alles de eerste keer correct vastgelegd en gemeten, en we kunnen het in één sessie doen.”

Met behulp van Matterpaks genereert Canoa nauwkeurige plattegronden. De plattegronden helpen Canoa bij het herontwerpen van ruimtes en het toewijzen van middelen voor klanten met gemak en nauwkeurigheid.  Na het importeren van de plattegronden in hun eigen ontwerpplatform, zijn Amato en het team in staat om de ruimte en middelen opnieuw te ontwerpen met behulp van bestaande inventaris en het ondersteunen van ontwerpvereisten met duurzame producten. Canoa evalueert vervolgens twee keer per jaar de fysieke condities van de ruimte met behulp van Matterport reality capture en werkt de plattegronden dienovereenkomstig bij.

Klanten helpen bij het ontwerpen van hun ruimte is slechts de eerste fase van Canoa’s dienstverlening. Veel klanten hebben reeds bestaande ruimtes of verhuizen naar ruimtes met een reeds bestaande inventaris. Het bijhouden en beheren van de inventaris en deze opnemen in een bouw- of retrofitplan is een tijdrovend, handmatig proces dat bij elke stap wrijving veroorzaakt, niet alleen wanneer het tijd is om te verhuizen, maar ook maanden en jaren later.

“Het is verrassend hoe weinig organisaties hun inventaris zo goed bijhouden dat ze weten wat ze hebben”, zegt Amato. “Nog minder van hen hebben enig idee wat de koolstofvoetafdruk van hun inventaris is of hoeveel honderden jaren het duurt voordat een bureaustoel is afgebroken nadat hij op de vuilnisbelt is gegooid omdat een van de wielen kapot is gegaan. We kunnen er niet voor zorgen dat onze klanten op een milieubewuste manier duurzame producten gebruiken zonder eerst alles in kaart te brengen.”

Canoa gebruikt Matterport om alles te tellen en te volgen. Elk bureau, elke stoel, elk apparaat en elk apparaat is voorzien van een fysieke sticker met een RFID-tag die wordt vastgelegd op Canoa’s digitale platformtechnologie, met behulp van Matterport tweedimensionale plattegronden. Meubilair en andere items verhuizen natuurlijk in de loop van de tijd als werknemers komen en gaan of als ruimtes opnieuw worden ingericht, dus elke drie maanden kan de ruimte opnieuw worden gescand met behulp van Matterport om ervoor te zorgen dat de inventarisatie up-to-date is.

Daarnaast helpt Canoa haar klanten bij het repareren en onderhouden van de inventaris van apparatuur. Als bijvoorbeeld de koelkast in de kantine niet meer werkt, kan een medewerker van de klant of een facilitaire coördinator de tag scannen met een mobiele telefoon en een service ticket genereren voor Canoa of de aangewezen facilitaire manager. Met de digital twin als referentie, krijgt de ontvanger van het serviceticket onmiddellijk inzicht in de locatie van het item dat aandacht nodig heeft en toegang tot de Mattertag voor asset details.

Ruimtes vastleggen is gemakkelijker en minder duur dan ooit tevoren

Canoa is een relatief nieuw bedrijf, maar Matterport is niet nieuw voor de oprichters. Ze gebruikten het al jaren voordat ze het bedrijf startten, sommigen bij architectenbureaus, anderen als managers van coworking spaces. Wat nieuw is voor Canoa is dat het vastleggen van ruimtes makkelijker en goedkoper is dan ooit. Dankzij Matterport Capture Services On-Demand kunnen klanten een bestelling plaatsen voor een ervaren Matterport Technician om een ruimte te scannen en binnen 72 uur een kant-en-klare digital twin te leveren.

“We vertrouwen op Matterport Pro2 en Leica BLK3 3D-camera’s voor de gedetailleerde planning en ontwerpfasen. Matterport Capture Services On-Demand is goedkoper en gemakkelijker dan zelf camera’s te kopen en ruimtes vast te leggen,” zegt Amato. “De eerste keer dat we het deden duurde het plannen slechts twee minuten en de volgende dag hadden we een afgewerkte digital twins. De technici zijn uiterst professioneel. Ze hadden slechts 45 minuten nodig om 110 vierkante meter te scannen, en het kostte veel minder dan zelf doen. Ik zou deze dienst al veel eerder hebben gebruikt als hij had bestaan.”

Voor Amato is het snel ontvangen van digital twins van hoge kwaliteit slechts één van de voordelen van het gebruik van Matterport Capture Services On-Demand. Hij wijst ook op de aanzienlijke besparingen in tijd en geld voor Canoa.