Wat is 3D digital twin technologie?

Digital twins zijn een uitzonderlijke manier om ruimtes vast te leggen en te delen in overweldigende 3D beeld. Het speelt een belangrijke rol in veel industriële casestudies.

Met de lancering van de Matterport mobiele app hebben we veel nieuwe leden verwelkomd in de Matterport gemeenschap en in een wereld waar meeslepende 3D ruimtes kunnen worden gecreëerd door iedereen, overal – simpelweg met de telefoon die ze bezitten.

Wat is een digital twin?

Een digital twin is een visueel overweldigend, accuraat en interactief 3D model van een echte ruimte. Door klanten, teams, partners en stakeholders in staat te stellen virtueel te communiceren met een fysiek pand, zorgt het Matterport digital twin platform voor een revolutie in de manier waarop bedrijven hun ruimtes beheren en promoten.

Vastleggen

Digital Twins kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan digitale camera’s, waaronder de telefoon in je broekzak. Het gebruik van de Matterport app op je mobiele apparaat is een gemakkelijke en betaalbare manier om te beginnen. Als alternatief kun je een aantal compatibele 360 camera’s gebruiken om  nauwkeurigere digitale tweelingen te genereren. En voor klussen die absolute precisie vereisen, bieden de Leica BLK360 of Matterport Pro Series camera’s geavanceerde scan mogelijkheden voor zowel binnen- als buitenruimtes.

Bewerken en documenteren

Een exacte replica van een ruimte op een specifiek moment in de tijd, een Matterport digital twin maakt eenvoudige en nauwkeurige documentatie mogelijk, inclusief metingen, tags, notities en aanpasbare tours. Editing tools zoals blurren en trimmen staan u ook toe om uw digital twin aan te passen voor duidelijkheid en veiligheidsdoeleinden. Plus, Matterport integreert naadloos met bestaande software in vele industrieën – van SketchUp tot Revit, AutoCAD en andere BIM software – zonder de noodzaak voor tijdrovende conversies.

Delen en samenwerken

Digital twins kunnen gemakkelijk worden gedeeld op vastgoed- en vakantiesites en zijn een essentieel promotiemiddel om de verhuur, verkoop en boekingen te verhogen. Voor operationele toepassingen, zoals faciliteitenbeheer, elimineren digital twins de noodzaak van onnodig reizen, zodat teams efficiënter kunnen samenwerken en coördineren zonder ooit een voet op locatie te hoeven zetten.

Vele functies

Transformeer de manier waarop u uw eigendommen op de markt brengt en beheert met het digital twin platform van Matterport.

Verbeter de betrokkenheid van de kijker door een verhaal over uw ruimte te maken.

Dollhouse View

Google Street view

Rondleidingen

Tags

Eenvoudiger samenwerken, plannen en delen met uw team, leveranciers of klanten.

Meetmodus

Views

Notities

Selecteer add-ons ontworpen voor professionals in de industrie.

Schematic floor plans

BIM

E57

Toegang tot beveiliging op ondernemingsniveau en geavanceerde beheerfuncties voor teams van elke omvang.

Enterprise Security

Management & Permissions

Private Model Embed

Het Matterport verschil voor fotografen

Bekijk hoe andere fotografiebedrijven Matterport gebruiken om hun omzet te verhogen en nieuwe markten aan te boren.

  • Canoa creëert tool voor koolstofarme commerciële vastgoedrenovaties en vermogensplanning met Matterport

Digital twins tot leven brengen met Cortex AI.

Het hart van Matterport’s digital twin software is Cortex AI, een diep lerend neuraal netwerk dat veel van de 3D aanpassingsstappen automatiseert.

Precisie.

Matterport’s Cortex AI is getraind op miljoenen ruimtes en neemt alle visuele en ruimtelijke gegevens van uw scan en maakt er een ongelooflijk nauwkeurige en indrukwekkende 3D digital twins van.

Eenvoud door automatisering.

Cortex AI automatiseert vele stappen in het modelcreatieproces, waaronder het vervagen van gezichten indien nodig, het kiezen van de beste beelden uit uw scans, het maken van nauwkeurige metingen en het identificeren van verschillende objecten.

Zodra u klaar bent met scannen, kunt u met Cortex AI achterover leunen en wachten tot uw voltooide 3D-model wordt gerendeerd.

Hoe begint u?

1. Kies een camera

Om een digital twin te maken, kies je eerst een camera om je ruimte te fotograferen/scannen. Matterport werkt met een breed scala aan digitale camera’s – inclusief de smartphone in uw broekzak.

2. Download de Matterport app

Verbindt uw camera met de gratis Matterport app. Maak, bewerk en deel meeslepende digital twin van elke ruimte vanaf elk apparaat.

3. Kies een software plan

Beheer al uw modellen en digital twins in het online cloud-platform van Matterport. Begin met een gratis plan of upgrade voor meer functies.  Voor bedrijven met meerdere locaties zijn er speciale “enterprise paketten”, contacteer hiervoor ons verkoopsteam.

Contacteer Verkoop

Weet u niet zeker waar u moet beginnen? Neem contact op met ons verkoopteam en wij helpen u de beste oplossing te vinden voor uw behoeften.

Bestel nu

In ons handige productoverzicht vindt u makkelijk en snel de meest geschikte camera voor uw specifieke situatie.